Hoe werken wij

Een gezond gebit staat bij JTV Mondzorg voor kids voorop. Kinderen zitten bij ons al vanaf de doorbraak eerste tandjes in de stoel. Gewoon om even uit te proberen. Zo groeien ze op met de tandarts. Bij elk bezoek geven we de beste tips om een mooi gebit te houden én te krijgen. Uw kind leert zo op de juiste manier tandenpoetsen, welke tandpasta geschikt is, maar ook hoe suikers en zuren het gebit aantasten. U bent uiteraard altijd van harte welkom om bij het tandartsbezoek aanwezig te zijn.

Preventie staat bij ons centraal. Alle behandelingen zijn gericht op het voorkomen van gaatjes. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een beschermlaagje (sealen) of speciale behandelingen met fluoride die het tandglazuur sterker maken. En door het werken met testmethoden en technologie die (het risico op) gaatjes zo vroeg mogelijk zichtbaar maken. Moet er toch een gaatje worden gevuld, dan krijgt uw kind een verdoving. De tandarts legt rustig uit wat er precies gaat gebeuren

Tijdens het eerste bezoek kijken we hoe het gebit eruit ziet. Bij jonge kinderen ‘tellen we de tanden’. Als uw kind iedere dag goed poetst, is het gebit waarschijnlijk heel gezond. Om dit zo te houden, willen wij dit twee keer per jaar controleren. Naast controle op gaatjes, krijgt uw kind altijd een poetsinstructie. Ook geven wij u tips over goed poetsen, zodat u uw kind zo goed mogelijk kunt helpen.

Kijk ook op glansje.nl