Leer de ‘kleintjes’ verstandig poetsen… en verdien een elektrische tandenborstel

Leer de ‘kleintjes’ verstandig poetsen… en verdien een elektrische tandenborstel

Verstandig poetsen is belangrijk om gaatjes, cariës heet dat met een mooi woord, te voorkomen. Als zevende of achtste klasser weet je dat al lang; je hebt dat natuurlijk van je ouders of van de tandarts, mondhygiënist of preventie assistent van JTV Mondzorg voor kids geleerd. Maar voor de ‘kleintjes’ bij jou op school, kinderen uit de lage klassen, is verstandig poetsen nog niet vanzelfsprekend. Daar willen wij wat aan doen, maar we kunnen dat niet alleen. Daarom vragen we je hulp én doen we je een voorstel.  

Word jij ‘ambassadeur’ voor een gezond en stralend gebit op jouw school en geef je een spreekbeurt aan kinderen uit een lagere klas?! Zo ja, dan krijg je van ons een elektrische tandenborstel, de Sonicare for Kids.  

Wat moet je doen?

  • Maak een goede spreekbeurt over de tandarts, over het belang van goed poetsen (‘poetstips’), 2 x per jaar een controle maar ook over verantwoord eten en drinken…
  • Geef een leuke, misschien grappige maar vooral ook leerzame spreekbeurt aan kinderen uit klas 1 of 2. Gebruik hierbij onze speciale ‘spreekbeurtkoffer’. Natuurlijk geef je de spreekbeurt na en in overleg met je meester of juf. Zij moeten het wel goedvinden en….
  • Hij/Zij ‘moet’ je spreekbeurt ook beoordelen!. Krijg je voor de spreekbeurt tenminste een ‘ruim voldoende’ en kan je deze beoordeling van je juf of meester ook aan ons laten zien, dan is de elektrische tandenborstel voor jou! Natuurlijk krijg je ook applaus van de klas én geeft het een goede gevoel als je kleine kinderen hebt geleerd waarom goed poetsen zo belangrijk is.

Doe je mee, word je ambassadeur?
Doe je mee, ga je de uitdaging aan en word je ‘ambassadeur van het gezonde gebit’, neem dan contact op met de JTV Mondzorg voor kids- praktijk waar jij twee keer per jaar voor controle komt en meld je aan. Doe dat ruim voor de dag dat je de spreekbeurt wil geven, tenminste vier weken en neem een briefje van je juf of meester mee waarin staat wanneer jij de spreekbeurt geeft.

We wensen je nu al vast veel succes!
Je collega’s van JTV Mondzorg voor kids

 

Kijk ook op glansje.nl