Wie zijn wij

Bij JTV Mondzorg voor kids draait alles om kinderen en jongeren tot 18 jaar. U wordt ontvangen in kindvriendelijke moderne ontvangst- en behandelruimten. En uw kinderen voelen zich al snel thuis bij onze aardige tandartsen, kindertandverzorgenden, mondhygiënisten en preventieassistenten. Zij hebben bewust gekozen en zijn speciaal opgeleid om met kinderen en jongeren te werken. En dat doen ze met veel plezier en engelengeduld.

Uw kindje zit vanaf het eerste tandje tot en met het pubergebit goed bij JTV. En u, als ouder, wordt bij alles wat we doen betrokken. Samen zorgen wij dat uw kind nu en later een stralend gebit heeft.

 

 • Dé gespecialiseerde kindertandarts voor kinderen van 0-18 jaar
 • Veel aandacht en tijd voor u en uw kind
 • Preventie staat centraal, omdat voorkomen beter is dan genezen. Wij nemen de tijd om uitleg te geven over poetsen en voeding en leren uw kind spelenderwijs goed mondzorggedrag. Ook worden preventieve behandelingen toegepast, zoals fluoride om het glazuur te beschermen of sealen om een beschermlaagje op de kiezen aan te brengen
 • Kennis van en ervaring met het melkgebit én het blijvende gebit
 • Uitwisseling van kennis en ervaring met Radboudumc
 • Vanaf het eerste tandje in de stoel om te wennen tot aan het motiveren van uw pubers
 • Diverse mogelijkheden om kinderen met ADHD of een vorm van autisme prettig te behandelen
 • Stichting zonder winstoogmerk. Eventuele ‘winst’ wordt geïnvesteerd in de nieuwste apparatuur, zoals de QLF-methode die geen belasting geeft voor uw kind, maar wel de mondhygiëne goed in beeld brengt.
 • Als er röntgenfoto’s nodig zijn, werken we met ‘sensoren’ in plaats van fosforplaatjes. De stralingsbelasting voor uw kind is daardoor veel lager dan een röntgenfoto bij veruit de meeste ‘huistandartsen’
 • Alle tandartskosten worden 100% vergoed uit de basisverzekering. Ook het verplicht eigen risico geldt hier niet voor
 • JTV Mondzorg voor kids is ISO 9001 gecertificeerd, heeft een hoge klantwaardering (Medipulse) én scoorde ook in een onderzoek uitgevoerd door WAUWkom als kinderpraktijk gemiddeld ‘ruim boven de verwachting’
 • Meer locaties, dus altijd dichtbij u in de buurt
 • Haal- en brengservices van school naar de praktijk en vice versa
 • Modern ingerichte Dental Cars bij basisscholen

 

JTV Mondzorg voor kids vindt het belangrijk om de mening en ideeën van kinderen over onze mondzorg te horen én ze inspraak op beleidsmatige thema’s te geven.

Met de uitkomsten van een enquête onder al onze patiënten, ouders en ‘oudere’ kinderen, kiezen we er voor dat niet in de vorm van een cliëntenraad maar met een ‘Raad van Kinderen’ te doen. Waarom? Uiteindelijk zijn de kinderen en niet de ouders onze ‘cliënten’. Ouders zijn natuurlijk wel belangrijk; samen werken we aan een gezond en stralend gebit.

Met de Raad van Kinderen willen wij vooral jongeren tussen de 12 en 18 jaar bij JTV Mondzorg voor kids betrekken. Zo leren wij meer dan alleen door onze gestructureerde klant-feedback van hun visie en frisse, creatieve ideeën. En zo geven we invulling aan medezeggenschap.

De Raad van Kinderen zal in een digitale vorm worden georganiseerd. Zo kunnen alle kinderen die dat willen meedoen én hun mening geven. Verder biedt een digitale Raad van Kinderen meer mogelijkheden om kinderen frequent, op specifieke thema’s en op voorgenomen of nieuw beleid te bevragen. Thema’s en beleid kunnen gaan over duurzaamheid, inrichting van onze praktijken, preventie op basisscholen of te stellen pariteiten in het investeren van eventuele ‘rendement’ in onze praktijken.

De (digitale) Raad van Kinderen is bij de huidige planning per najaar 2020 een feit. Wij kijken er naar uit!

Kijk ook op glansje.nl