Wie zijn wij

Wie zijn wij

Bij JTV Mondzorg voor kids draait alles om kinderen en jongeren. Vanaf het doorkomen van het 1e tandje tot 18 jaar. Uw kinderen voelen zich al snel thuis bij onze aardige tandartsen, kindertandverzorgenden, mondhygiënisten, preventie- en tandartsassistenten. Zij hebben bewust gekozen om met kinderen en jongeren te werken. Dat doen ze met veel plezier, kindgerichte aandacht en engelengeduld. En met de laatste kennis en inzichten in kindertandheelkunde, onder andere door jaarlijkse (bij)scholing, intern behandelaren overleg en ondersteuning door kwaliteitscoaches. En dat alles in kindvriendelijke moderne ontvangst- en behandelruimten met de modernste apparatuur. En u als ouder wordt bij alles wat we doen betrokken. Want samen zorgen wij dat uw kind nu en later een stralend gebit heeft.

Overweegt u voor JTV Mondzorg voor kids te kiezen, maar wilt u eerst een kennismaking dan kan dat natuurlijk. Onze behandelaren geven u en uw kind graag een vrijblijvende rondleiding en beantwoorden uw vragen. Heeft uw kind een jonger broertje of zusje, neem deze dan mee om hem/haar alvast te laten ‘wennen aan de stoel’. 

Preventie, het voorkomen van gaatjes, staat bij ons centraal. Bij de eerste controle van uw kind doen wij een uitgebreide anamnese. Samen met u bespreken we alles wat belangrijk is voor de mondzorg van uw kind. Denk aan medicijngebruik, maar ook aan angst voor de tandarts, ADHD etc. Deze informatie vormt de basis voor het behandelplan. Vervolgens controleren we het gebit.

Bij de controle brengen we de mondhygiëne in kaart en ‘scoren’ we het cariës-risico, zeg maar het risico op gaatjes. Waar dat wenselijk is doen we dat met een QLF- foto (zie in menu ‘film’) en/of maken we een röntgenfoto. Als er röntgenfoto’s nodig zijn, werken we met ‘sensoren’ in plaats van met fosforplaatjes. De stralingsbelasting voor uw kind is daardoor veel lager dan een röntgenfoto bij veruit de meeste ‘huistandarts’. Natuurlijk nemen we de tijd om uitleg te geven over poetsen en voeding, geven we tips en beantwoorden we vragen.

Afhankelijk van de mondhygiëne en de uitkomst van de controle, maken we een vervolgafspraak. Heeft uw kind een schoon en gezond gebit, dan is dan ongeveer een half jaar later. Is er een hoog cariës-risico, dan is de volgende afspraak op korte termijn. Om het eet- en drinkgedrag in beeld te brengen, kunnen we bijvoorbeeld een voedingsregistratieboekje meegeven. Ook als uw kind onverhoopt een gaatje heeft, maken we een vervolgafspraak. Waar mogelijk behandelen we een gaatje meteen.

Om uw kind te belonen of te stimuleren voor goed mondzorggedrag, is er bij het vertrek altijd een presentje. Daarnaast ontvangt uw kind bij iedere controle een Glansje Surprisepakket. Bent u net ouder, vraag dan naar het magazine ‘Kind & Tand’. In dit magazine vindt u complete informatie en handige tips over mondzorg van uw kind.   

 

Al met al leren we bij JTV Mondzorg voor kids uw kind spelenderwijs over goed mondzorggedrag. En dat doen we graag samen met u en, waar nodig, met een diëtist of logopedist waarmee wij ‘onder hetzelfde dak ‘ samenwerken.   

  • Uitwisseling van kennis en ervaring met Tandheelkunde Radboudumc
  • Diverse mogelijkheden om kinderen met ADHD of een vorm van autisme prettig te behandelen
  • Stichting zonder winstoogmerk. Eventuele ‘winst’ wordt geïnvesteerd in de nieuwste apparatuur, zoals de QLF-methode die geen belasting geeft voor uw kind, maar wel de mondhygiëne goed in beeld brengt.
  • JTV Mondzorg voor kids is ISO 9001 gecertificeerd en heeft een hoge klantwaardering
  • Meerdere locaties, dus altijd dichtbij u in de buurt
  • Haal- en brengservices van school naar de praktijk en vice versa
  • Modern ingerichte Dental Cars bij basisscholen
  • Alle tandartskosten worden 100% vergoed uit de basisverzekering. Ook het verplicht eigen risico geldt hier niet voor.

 

JTV Mondzorg voor kids vindt het belangrijk om de mening en ideeën van kinderen over onze mondzorg te horen én ze inspraak op beleidsmatige thema’s te geven.

Met de uitkomsten van een enquête onder al onze patiënten, ouders en ‘oudere’ kinderen, kiezen we er voor dat niet in de vorm van een cliëntenraad maar met een ‘Raad van Kinderen’ te doen. Waarom? Uiteindelijk zijn de kinderen en niet de ouders onze ‘cliënten’. Ouders zijn natuurlijk wel belangrijk; samen werken we aan een gezond en stralend gebit.

Met de Raad van Kinderen willen wij vooral jongeren tussen de 12 en 18 jaar bij JTV Mondzorg voor kids betrekken. Zo leren wij meer dan alleen door onze gestructureerde klant-feedback van hun visie en frisse, creatieve ideeën. En zo geven we invulling aan medezeggenschap.

De Raad van Kinderen zal in een digitale vorm worden georganiseerd. Zo kunnen alle kinderen die dat willen meedoen én hun mening geven. Verder biedt een digitale Raad van Kinderen meer mogelijkheden om kinderen frequent, op specifieke thema’s en op voorgenomen of nieuw beleid te bevragen. Thema’s en beleid kunnen gaan over duurzaamheid, inrichting van onze praktijken, preventie op basisscholen of te stellen pariteiten in het investeren van eventuele ‘rendement’ in onze praktijken.

De (digitale) Raad van Kinderen is bij de huidige planning per najaar 2020 een feit. Wij kijken er naar uit!

Kijk ook op glansje.nl