Partners

Partners

De afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc en JTV Mondzorg voor kids werken intensief samen. Naast onderzoek betreft deze samenwerking ook het opleiden van tandartsen in de onderwijsomgeving.

Tandheelkunde Radboudumc, onderdeel van een academisch ziekenhuis, investeert voortdurend in wetenschappelijk onderzoek. Kennis en ervaring worden zo gebundeld voor de beste mondzorg aan kinderen tot 18 jaar. 

Het behandelcentrum in Nijmegen vindt u in het gebouw van Tandheelkunde op het Kliniekenplein, waar ook de praktijk van JTV Mondzorg voor kids is gevestigd. 

Op het Kliniekenplein vindt u alle specialistische mondzorg onder één dak. Denk bijvoorbeeld aan orthodontie, cosmetische behandelingen of behandeling van kinderen met een handicap.

JTV Mondzorg voor kids is lid van de Nederlandse Vereniging van Instellingen voor Jeugdtandzorg (NVIJ). Organisaties die al jarenlang zijn gespecialiseerd in mondzorg voor jongeren.

De leden van de NVIJ maken zich sterk om alle jongeren in Nederland toegang te laten krijgen tot goede mondzorg. Daarbij heeft de NVIJ specifiek aandacht voor jeugd uit risicogroepen, zoals kinderen uit sociaal economisch kwetsbare milieus. Ons doel is dat alle jongeren gratis mondzorg krijgen op grond van de basisverzekering en zonder risico op bijbetaling.

De NVIJ bereikt haar doelstelling door het uitwisselen van informatie, kennis en ervaring. Bovendien voert zij overleg, zowel tussen de aangesloten leden als met alle daarvoor in aanmerking komende stakeholders. De NVIJ heeft het kidsconcept Glansje geadopteerd.

 

Preventie staat centraal, omdat voorkomen beter is dan genezen. Daarom werkt JTV Mondzorg voor kids nauw samen met GGD’s en consultatiebureaus. Bij de preventie, het (spelenderwijs) ontwikkelen van duurzaam goed mondzorggedrag, starten we zo vroeg mogelijk. Als het even kan al vanaf het doorkomen van het eerste tandje. Voor kinderen van 4-9 jaar werken wij met het Glansje kidsconcept, onder meer met leuke sprookjes van prinses Glansje met haar stralende gebit en een app ‘De avonturen van Glansje & Tom’, in de www.ggdappstore.nl gewaardeerd met het maximum aantal sterren.

Op een aantal consultatiebureaus (Oss e.o., Uden, Arnhem) komt de samenwerking ook tot uitdrukking in de ‘mondzorgcoach’. De mondzorgcoach is een ervaren preventie-assistent of mondhygiënist die ouders en kinderen aanvullend op de spreekuren geheel vrijblijvend informeert over preventie, het ontstaan van cariës, goed poetsen, etc. De mondzorgcoach geeft ouders desgevraagd ook tips over de juiste tandenborstel, tandpasta, omgaan met angst voor de tandarts en de ontwikkeling van het melkgebit.

Voor voeding en dieetadvisering werkt JTV Mondzorg voor kids op een aantal locaties samen met een kinderdiëtiste. Zij kan u (en uw kind) begeleiden en adviseren over de ontwikkeling van bewust en gezond eet- en drinkgedrag. Verwijzing vindt uiteraard in overleg met u plaats. In Noordoost Noord-Brabant werken wij samen met diëtistenpraktijk Astrid Holweg, www.astridholweg.nl. In Rotterdam is onze partner Merel Visser, www.mel-vi.nl. Merel Visser voert praktijk op onze locatie. In Nijmegen zijn onze partners Pleun Touwen en Tamara Tesic, www.profitt.nl en Judith van der Wielen, www.motiveet.nl

Orthodontisten zijn geen gewone tandartsen, maar tandartsen die zich na hun studie tandheelkunde nog eens vier jaar extra hebben gespecialiseerd in de orthodontie aan de universiteit. Voor een kwalitatief hoogstaande orthodontische zorg verwijzen wij daarom in de regio Oss graag naar OrthoOss, zie www.orthooss.nl en in de regio Boxmeer naar Orthodontistenpraktijk Boxmeer, zie www.boxbeugel.nl

JTV Mondzorg voor kids werkt in Rotterdam samen met logopediepraktijk De Kletsmajoor. Bij De Kletsmajoor is de hulpvraag van het kind steeds het uitgangspunt. Het team biedt op professionele wijze logopedische zorg met hoge kwaliteit. Kinderen voelen zich op hun gemak en oefenen met plezier. Zo kunnen kinderen leren. Kijk voor meer informatie op https://www.dekletsmajoor.nl

Kijk ook op glansje.nl