Kinderdagverblijven en scholen

JTV Mondzorg voor kids werkt nauw samen met kinderdagverblijven, scholen, GGD’s en consultatiebureaus. Aangezien we voorlichting en preventie belangrijk vinden, hebben wij een speciaal digiles-pakket ontwikkeld om kinderen te informeren over een gezond kindergebit.

Leuke interactieve opdrachten, tips voor ouders, kleurplaten, een animatie van Glansje, de prinses met de stralende glimlach, en een poetsdiploma voor alle kinderen!
Klik hier voor het digiles-pakket:www.primaonderwijs.nl/glansje

Glansje speelt de hoofdrol in een reeks voorleesverhalen, waarin kinderen spelenderwijs worden meegenomen in goede mondzorg. Een kleurplatenactie en leuke sprookjes over Glansje vindt u op glansje.nl.

Voor het aanvragen van ondersteunend voorlichtings- en promotiemateriaal neemt u contact op met ons hoofdkantoor via info@mondzorgvoorkids.nl of (0412) 62 59 67. Met een van onze teamleden kunt u ook bespreken of een medewerker van JTV de voorlichting aan ouders en/of kinderen kan verzorgen.

In bepaalde regio’s bieden wij de haal- en brengservice. Dit houdt in dat kinderen vanaf vier jaar (wanneer zijzelf en hun ouders dat wensen) met personenbusjes en onder professionele begeleiding van school worden opgehaald. Na bezoek aan de praktijk worden zij weer teruggebracht. Zowel tijdens het vervoer als het verblijf in onze praktijk zijn wij voor de kind(eren) verantwoordelijk.

In diverse regio’s maakt JTV Mondzorg voor kids gebruik van state-of-the art ingerichte Dental Cars (mobiele tandartspraktijken), die bij de school voor komen rijden. Ouders ontvangen een uitnodiging (een afspraakkaart) voor de halfjaarlijkse controle in een Dental Car. Natuurlijk kunnen ouders bij  de behandeling zijn! Zij halen hun kind op uit de klas. Vanaf zeven jaar kunnen kinderen ook zelfstandig naar de tandarts gaan voor de halfjaarlijkse controle.  Dan halen onze medewerkers de kinderen in kleine groepjes uit de klas op. Bij een eventuele behandeling wordt er altijd een afspraak met ouders en het kind gemaakt.

Ook komt JTV Mondzorg voor kids met de Dental Car bij scholen voor speciaal onderwijs.

Kijk ook op glansje.nl