Vragen over een behandeling

Vragen over een behandeling

Mijn kind staat gepland voor een behandeling. Hoe kan ik mijn kind hierop voorbereiden?

Het belangrijkste is om uw kind zo ontspannen mogelijk voor te bereiden op een behandeling. Vertel in simpele woorden  wat er gaat gebeuren.  “Er gaat een kies schoon gemaakt worden” of “er wordt een laklaagje op je kiezen gemaakt”. De gedetailleerde uitleg kunt u aan onze medewerkers over laten. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het kindvriendelijk uitleggen van de behandeling.

Mijn kind heeft soms last van een vulling die kort geleden gemaakt is. Hoe kan dat?

Een nieuwe vulling kan nog wat nawerken, nadat deze is gemaakt. Doordat de vulling nog krimpt kan dit enige dagen tot weken pijnlijk aanvoelen. Bijvoorbeeld bij het eten of drinken van koude en warme dingen. Als de pijnklachten erger worden, maak dan een afspraak zodat wij ernaar kunnen kijken. Ook als een vulling nog wat scherp of ‘te dik/hoog’ aanvoelt kunt u even bellen.

Hoe lang na het vullen van een kies mag mijn kind niet eten of drinken?

In principe mag uw kind gelijk na de behandeling eten en drinken. Wees wel voorzichtig als een deel van de mond nog verdoofd is. Uw kind kan dan per ongeluk op wang of lip bijten.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

In onze praktijk worden kinderen niet onder narcose behandeld. Eigenlijk omdat het niet nodig is als kinderen vanaf twee jaar bij ons komen en ‘opgroeien’ met de tandarts. In uitzonderlijke situaties kan de tandarts besluiten dat het beter is om een behandeling onder volledige narcose te doen. In dat geval verwijzen wij u en uw kind naar het ziekenhuis.

Kijk ook op glansje.nl